Forsatsblandere

Haarup lancerede på Bauma 2013 en ny type af blandere til forsatsbeton brugt primært i belægningssten.

Blanderen var udviklet i nært samarbejde med Haarups kunder. Med 50 års konstruktionserfaring hos Haarup, kombineret med de uvurderlige praktiske og tekniske erfaringer fra Haarups mange kunder, var det en succeshistorie, der bare ventede på at blive skrevet.

Samarbejdet resulterede i en blander med ikke mindre end 4 unikke patentanmeldelser.

Gennem intensive forsøg med blanding af materiale samt en nøje overvågning af materialebegroning efter endt blanding lykkedes det bl.a. at opnå signifikante forbedringer på bl.a. følgende områder:

- Gennem en patenteret tilsætning af vand lykkedes det markant at reducere begroning af Haarup blanderen med farve og cement.

- Gennem en optimering og nytænkning af materialetilsætning lykkedes det at minimere opbygningen af tilslag, cement, kemi og farve i svært tilgængelige hjørner.

- Månedlange flowprøver og blandeforløb resulterede i banebrydende konstruktion af blandeværktøjer i blanderen. Herved opnåedes med enkle midler en yderligere markant reduktion af begroning af Haarups forsatsblandere.

- En unik, ny støvudsugning recycler udsuget luft ved at skille partikler og luft fra hinanden. Derefter føres de tunge partikler tilbage i blanderen, så de ikke går tabt i processen. Med en udluftning, der garanterer en emission på MAK > 0,1 mg/m³, overholder udsugningen ikke blot (DIN) EN 60335-2-69. Den sparer også Haarups kunder penge.

Se vores brochure, hvor mange af de unikke detaljer kan ses >

Artikel fra BFT om de nye forsatsblandere >

Belægningssten af højeste kvalitet med en VM750 som forsatsmixer >