Om os

Grundlæggeren af Haarup Ole Christensen med sin flisemaskine.

Det startede i en kælder

Haarup startede i en kælder i 1964

Den nyuddannede smed Ole Christensen fremstillede en flisemaskine, der kunne anvendes til produktion af mange forskellige betonprodukter. Da den var færdig, blev den straks demonstreret og solgt til en betonvarefabrik. Dette blev startskuddet til at producere rigtigt mange af denne type maskine.

Flisemaskinen blev en rigtig succes. Betonvarefabrikkerne begyndte med tiden at tjene penge bl.a. med denne flisemaskine, og efterhånden opstod der behov for bl.a. halvautomatiske doserings- og blandeanlæg samt andre specialmaskiner. 

Dette resulterede i en hel naturlig videreudvikling af Haarups produktprogram. Man kan i dén grad sige, at Haarup er vokset sammen med sine kunder, fordi det var kundernes behov, der blev afgørende for vores udvikling. 

Også i dag har vores kunders ønsker og behov stor indflydelse på vores fortsatte udvikling, da det netop er tilbagemeldinger fra markedet, der ofte kickstarter videreudviklingen af et eksisterende produkt eller inspirerer til udviklingen af nye maskiner. 

Haarup er i dag fortsat familieejet. 

Fokus på blande- og doseringsanlæg

I begyndelsen af 1980'erne havde Haarup travlt med at levere komplette fabriksanlæg til fremstilling af betonblokke og belægningssten.

Disse fabriksanlæg indeholdt alt nødvendigt udstyr. I den ene ende blev råmaterialerne doseret, og i den anden ende kom færdigpakkede produkter ud. Disse maskiner havde Haarup selv både udviklet og fremstillet. 

I 1990 tog Haarup en afgørende beslutning om, at vi fremover ønskede at koncentrere os om projektering og fremstilling af udstyr til doserings- og blandeanlæg. Fokus på udvikling indenfor dette område fik derfor højeste prioritet og har faktisk haft det lige siden. 

Både direkte, men også gennem forhandlere leverer Haarup i dag alt fra komplette anlæg til enkeltmaskiner, og vi foretager moderniseringer og optimeringer af anlæg i hele verden. 
Vores fokusmarkeder er Europa, Nordamerika, Australien og New Zealand. 

Luftfoto af Haarup Maskinfabrik fra 2020.

Sponsorpolitik

Haarup støtter Læger Uden Grænser.